Na dobry początek dnia – kanapka

Czas przygotowania: 15 minut. Liczba porcji: 2.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Print

Składniki:

  • 2 plastry Violife Edam Flavour Slices

  • 2 plastry Violife Gouda Flavour Slices

  • 2 plastry Violife Cheddar Flavour Slices

  • 6 łyżek roślinnej margaryny

  • 6 kromek chleba na zakwasie

  • ½ startego buraka

  • 1 garść liści jarmużu

  • 1 mała, drobno posiekana cebula

Sposób przygotowania:

  1. Posmaruj kromki chleba roślinną margaryną, a następnie połóż je na średnio rozgrzanej patelni.

  2. Gdy kromki chleba będą już podpieczone na złoty kolor, na każdej ułóż kolejno po dwa plastry Violife o smaku Edam, Gouda i Cheddar.

  3. Kromki chleba układaj piętrowo, zaczynając od kromki z plastrami Violife o smaku Edam. Ułóż na niej liście jarmużu. Następnie na jarmużu ułóż kromkę z plastrami Violife o smaku Gouda oraz startego buraka. Kromkę z plastrami Violife o smaku Cheddar połóż na wierzch i posyp posiekaną cebulą.

  4. Całość przykryj ostatnią kromką upieczonego chleba.

  5. Na patelni odwracaj całą kanapkę, aż zarumieni się z każdej strony, a plastry wszystkich smaków Violife idealnie się roztopią. Podając, przekrój kanapkę na pół, a górę udekoruj kiełkami, np. groszku.

Violife
Marka Violife powstała w 1990 r. w Grecji. Jej nazwa pochodzi od greckiego słowa „vios” oznaczającego życie i dobrobyt. To ulubiona marka wegan, wegetarian i fleksitarian na całym świecie. Równocześnie jej produkty są polecane wszystkim wielbicielom pysznego jedzenia, którzy swoją dietę chcą uzupełnić o produkty pochodzenia roślinnego. Produkty Violife są wolne m.in. od laktozy, glutenu, orzechów, soi i konserwantów, dzięki czemu są odpowiednie także dla osób, u których występują alergie i nietolerancje pokarmowe. W asortymencie marki znajdziemy wiele różnorodnych wegańskich produktów, które będą smakować wyśmienicie na surowo, a także grillowane czy zapiekane.

Źródło:

Violife