Składniki:
-
2 plastry Violife Edam Flavour Slices
-
2 plastry Violife Gouda Flavour Slices
-
2 plastry Violife Cheddar Flavour Slices
-
6 łyżek roślinnej margaryny
-
6 kromek chleba na zakwasie
-
½ startego buraka
-
1 garść liści jarmużu
-
1 mała, drobno posiekana cebula
Sposób przygotowania:
-
Posmaruj kromki chleba roślinną margaryną, a następnie połóż je na średnio rozgrzanej patelni.
-
Gdy kromki chleba będą już podpieczone na złoty kolor, na każdej ułóż kolejno po dwa plastry Violife o smaku Edam, Gouda i Cheddar.
-
Kromki chleba układaj piętrowo, zaczynając od kromki z plastrami Violife o smaku Edam. Ułóż na niej liście jarmużu. Następnie na jarmużu ułóż kromkę z plastrami Violife o smaku Gouda oraz startego buraka. Kromkę z plastrami Violife o smaku Cheddar połóż na wierzch i posyp posiekaną cebulą.
-
Całość przykryj ostatnią kromką upieczonego chleba.
-
Na patelni odwracaj całą kanapkę, aż zarumieni się z każdej strony, a plastry wszystkich smaków Violife idealnie się roztopią. Podając, przekrój kanapkę na pół, a górę udekoruj kiełkami, np. groszku.