Składniki:
2 łyżki Sosu ostrygowego House of Asia
2 łyżeczki Pasty z czosnku House of Asia lub 2 posiekane ząbki
100 g Panierki panko House of Asia
600 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
1 pokrojona w drobną kostkę i przesmażona cebula
5 jajek
2 łyżki posiekanej dymki
Mąka pszenna do panierowania
Sól i pieprz do smaku
Olej do smażenia
Sos:
200 g Sosu z grzybów shiitake House of Asia
200 ml Mleczka koksowego 16-19 % Kara
Sposób przygotowania:
1. 4 jajka ugotuj na twardo, następnie je obierz ze skorupki.
2. Mięso dopraw solą i pieprzem, dodaj cebulę oraz pastę z czosnku i dobrze wymieszaj. Następnie podziel mięso na 4 części i każdą z nich oblep ugotowane jajka. Potem obtocz w mące, roztrzepanym jajku i na końcu w panko.
3. Kotlety usmaż na głębokim tłuszczu na złoty kolor, a następnie przełóż do piekarnika rozgrzanego do 180°C na 15 minut.
4. Przygotuj sos: do rondla wlej mleczko kokosowe, dodaj sos z grzybów shiitake, doprowadź do wrzenia, a na końcu dopraw pieprzem i dodaj dymkę.
5. Gotowe kotlety podawaj z sosem.