Japońskie placuszki okonomiyaki

Poniżej znajdziecie przepis na danie inspirowane kuchnią japońską, które warto dodać do swojego menu!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Print

Składniki:

100g Panierki panko House of Asia

1 łyżka Sosu sojowego jasnego House of Asia

540 g Kwiatu bananowca Quality Food pokrojonego w cienkie paski

½ główki małej białej kapusty pokrojonej w cienkie paski

4 jajka

szczypta soli

olej do smażenia

Sos:

1 arkusz Liści Nori House of Asia pocięty w długie paski

1 łyżka Sezamu Białego House of Asia

4 łyżki majonezu

1 łyżka posiekanego szczypiorku

Sposób przygotowania:

1. Kwiat bananowca i przełóż go na sito. Wypłucz go dobrze pod bieżącą zimną wodą. Następnie dokładnie odsącz i pokrój.

2. Jajka wbij do miski i ubij na jednolitą masę. Dopraw solą i sosem sojowym. Kapustę pokrój, przełóż do dużej miski. Wymieszaj z kwiatem bananowca i panko.

3. Rozgrzej patelnię i za pomocą łyżki uformuj duże placki (o średnicy około 15 cm). Smaż na średnim ogniu z obu stron, do uzyskania złotego koloru.

4. Podawaj z dodatkiem majonezu, sezamem, nori. Całość posyp szczypiorkiem.

Źródło:

De Care