Idealne na grilla – Kiełbaski białe i Kiełbaski z piersią kurczaka Dobrowolscy

Sezon grillowy w pełni, dlatego firma Dobrowolscy poleca dwa produkty, idealne do wrzucenia na ruszt. To znane i lubiane przez konsumentów Kiełbaski białe i Kiełbaski z piersią kurczaka, które pojawiły się na rynku w nowych opakowaniach.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Print
kiełbaski Dobrowolscy

Ulubione dania z grilla
Przygotowywanie posiłków na grillu stało się już polską tradycją. Trudno wyobrazić sobie sezon wiosenno-letni bez rozpalenia paleniska i biesiady pod chmurką dla rodziny i znajomych. Grillować można rozmaite dania, ale największą popularnością cieszy się pieczenie mięsa i wędlin, w tym oczywiście kiełbasy. Firma Dobrowolscy ma w swojej ofercie wiele produktów idealnie nadających się na grilla. Dla ułatwienia konsumentom, informacja o tym została umieszczona na opakowaniach. Tak jest m.in. w przypadku Kiełbasek z piersią kurczaka i Kiełbasek białych.

Kiełbaski razy dwa
Kiełbaski z piersią kurczaka Dobrowolscy mają delikatny smak i wyczuwalny aromat wędzenia na drewnie bukowym. Są sprzedawane w opakowaniach o wadze ok. 0,5 kg. Zawierają 85% mięsa i powinny być przechowywane w temperaturze od 0 do 10°C. Mogą być jedzone zarówno na zimno, jak i na ciepło – doskonale smakują po ugotowaniu, usmażeniu na patelni i po upieczeniu w kuchennym piekarniku lub na grillu. Przeciętna wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna 1111 kJ/ 268kcal, tłuszcz 21,0 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 8,5 g), węglowodany 1,7 g (w tym cukry 0,6 g), białko 17,5 g, sól 2,0 g.

Kiełbaski białe Dobrowolscy posiadają wyrazisty smak z wyczuwalną nutą majeranku i pieprzu. Są sprzedawane w opakowaniach o wadze ok. 0,5 kg. Kiełbaski stanowią doskonałe źródło białka i powinny być przechowywane w temperaturze od 0 do 10°C. To wędlina parzona, która wyjątkowo smakuje na ciepło – ugotowana, usmażona lub upieczona na grillu.

Nowe opakowania
Oba produkty dostępne są w nowych opakowaniach. Wzrok przyciągają umieszczone centralnie: miodowe logo producenta na tle z bielonych desek i nazwa produktów. Niżej, po prawej znajdują się fotografie przedstawiające produkty przystrojone dodatkami: pomidorem, liśćmi bazylii i ziarenkami pieprzu. Na opakowaniach znalazło się również miejsce na dodatkowe, ważne dla klienta informacje dotyczące istotnych właściwości produktów oraz polecanych sposobów przygotowania.

Dobrowolscy
Dobrowolscy to rodzinny zakład mięsny założony w 1990 roku przez Stanisława Dobrowolskiego i jego syna Adama, zlokalizowany w Wadowicach Górnych. Specjalizuje się w produkcji wysokiej jakości wędlin i dań gotowych zgodnie z mottem „Łączymy smakiem pokolenia”. Do produkcji wykorzystuje mięso pozyskiwane z tradycyjnego chowu. Od początku współpracuje z lokalnymi hodowcami, co łączy z dbałością o środowisko naturalne. Jest firmą ze 100% polskim kapitałem, która uzyskała liczne nagrody i wyróżnienia, m.in. Podkarpacką Nagrodę Gospodarczą i certyfikaty „Przedsiębiorstwo Fair Play” oraz „Solidna Firma”.

Źródło:

Dobrowolscy