Grecka pizza z kremowym 100% roślinnym odpowiednikiem sera

Czas przygotowania: 30 minut. Liczba porcji: 2.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Print

Składniki:

  • 200 g Blok Violife Greek White

  • 1 wegańskie ciasto na pizzę

  • 2 łyżki sosu marinara

  • 6 pomidorków koktajlowych, pokrojonych w plasterki

  • 1 czerwona papryka, pokrojona w paski

  • 1-2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę

  • 1 czerwona cebula, pokrojona w plasterki

  • 10 oliwek pokrojonych w plasterki

  • Oliwa z oliwek

  • Świeże oregano do dekoracji

  • Płatki chilli do dekoracji

Sposób przygotowania:

  1. Umieść ciasto na pizzę na lekko posypanej mąką powierzchni i rozwałkuj na okrąg o średnicy 30 cm. Wierzch ciasta posmaruj kilkoma łyżkami sosu marinara, a następnie dodaj pomidorki koktajlowe, czerwoną papryką, świeże oregano, czosnek, cebulę i oliwki.

  2. Skrop obficie oliwą z oliwek i piecz w piekarniku nagrzanym do 200°C przez 15 minut.

  3. Pokrusz Violife Greek White i ułóż na wierzchu pizzy. Piecz przez kolejne 5 minut.

  4. Przed podaniem posyp świeżymi ziołami i płatkami chili.

Violife
Marka Violife powstała w 1990 r. w Grecji. Jej nazwa pochodzi od greckiego słowa „vios” oznaczającego życie i dobrobyt. To ulubiona marka wegan, wegetarian i fleksitarian na całym świecie. Równocześnie jej produkty są polecane wszystkim wielbicielom pysznego jedzenia, którzy swoją dietę chcą uzupełnić o produkty pochodzenia roślinnego. Produkty Violife są wolne m.in. od laktozy, glutenu, orzechów, soi i konserwantów, dzięki czemu są odpowiednie także dla osób, u których występują alergie i nietolerancje pokarmowe. W asortymencie marki znajdziemy wiele różnorodnych wegańskich produktów, które będą smakować wyśmienicie na surowo, a także grillowane czy zapiekane.

Źródło:

Violife