Składniki:
-
200 g Blok Violife Greek White
-
1 wegańskie ciasto na pizzę
-
2 łyżki sosu marinara
-
6 pomidorków koktajlowych, pokrojonych w plasterki
-
1 czerwona papryka, pokrojona w paski
-
1-2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę
-
1 czerwona cebula, pokrojona w plasterki
-
10 oliwek pokrojonych w plasterki
-
Oliwa z oliwek
-
Świeże oregano do dekoracji
-
Płatki chilli do dekoracji
Sposób przygotowania:
-
Umieść ciasto na pizzę na lekko posypanej mąką powierzchni i rozwałkuj na okrąg o średnicy 30 cm. Wierzch ciasta posmaruj kilkoma łyżkami sosu marinara, a następnie dodaj pomidorki koktajlowe, czerwoną papryką, świeże oregano, czosnek, cebulę i oliwki.
-
Skrop obficie oliwą z oliwek i piecz w piekarniku nagrzanym do 200°C przez 15 minut.
-
Pokrusz Violife Greek White i ułóż na wierzchu pizzy. Piecz przez kolejne 5 minut.
-
Przed podaniem posyp świeżymi ziołami i płatkami chili.