Dorsz w panko ze szpinakiem

W poszukiwaniu wyjątkowego dania rybnego, które zaskoczy smakoszy, dzisiaj odkryjemy tajemnicę smakową dorsza w panko z dodatkiem aromatycznego szpinaku. To kulinarne połączenie chrupiącej panierki i delikatnego mięsa dorsza, wzbogacone nutą świeżego zielonego szpinaku, obiecuje niezapomniane doznania kulinarne.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Print
Dorsz-w-panko-ze-szpinakiem-scaled

4 porcje

Czas: 45 minut

Poziom trudności: 1

Poziom ostrości: 1

Składniki:

200 g Panierki panko House of Asia

2 łyżeczki Pasty z czosnku House of Asia lub 2 posiekane ząbki czosnku

15 g Pasty miso House of Asia

50 ml Mleczka koksowego 23-26% Kara

600 g filetu z dorsza

2 jajka

100 g maki pszennej

200 g liści szpinaku

10 pomidorków cherry przekrojonych na pół

500 ml oleju

Sól i pieprz do smaku

Szczypta cukru

Składniki:

1. Rybę oprósz solą, pieprzem i cukrem, następnie obtocz w mące, roztrzepanych jajkach i w panko. Usmaż na głębokim tłuszczu na rumiany kolor.

2. Na drugiej patelni na oleju podsmaż pastę z czosnku, następnie dodaj mleczko kokosowe, pastę miso i całość doprowadź do wrzenia. Dodaj szpinak, pomidorki, delikatnie wszystko wymieszaj, dopraw pieprzem i podawaj z usmażoną wcześniej rybą

Źródło:

De Care