Dorsz w panko ze szpinakiem

4 porcje. Czas: 45 minut. Poziom trudności: 1. Poziom ostrości: 1
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Print

Składniki:

200 g Panierki panko House of Asia

2 łyżeczki Pasty z czosnku House of Asia lub 2 posiekane ząbki

50 ml Mleczka koksowego 16-18 % Kara

15 g Pasty miso House of Asia

600 g filetu z dorsza

2 jajka

100 g maki pszennej

200 g liści szpinaku

10 pomidorków cherry przekrojonych na pół

500 ml oleju

Pieprz czarny do smaku

Szczypta cukru

Sposób przygotowania:

1. Rybę oprósz solą, pieprzem i cukrem.

2. Rybę obtocz w mące, roztrzepanym jajku i w panko. Usmaż na głębokim tłuszczu na rumiany kolor.

3. Na drugiej patelni, na oleju podsmaż pastę z czosnku, dodaj mleczko kokosowe, pastę miso i całość doprowadź do wrzenia. Następnie dodaj szpinak, pomidorki, delikatnie wszystko wymieszaj, dopraw pieprzem i podawaj z usmażoną rybą.

Źródło:

De Care