1. Muffiny cukiniowe – porcja warzyw w wygodnej formie
Muffinki to znany deser kuchni amerykańskiej. Zwykle wypełnione kawałkami czekolady i w towarzystwie słodkiego kremu, wypieki te świetnie sprawdzą się również w wersji na słono! To także łatwy sposób na łagodne wprowadzanie warzyw do dziecięcej diety – w formie wytrawnego śniadania lub jako zawartość szkolnego lunchboxa.
· sól i pieprz
2. Deser z marchewką, nasionami chia i żurawiną

Fot. Mlekpol
Wraz ze zbliżającą się nieuchronnie jesienią coraz częściej myślimy o kremowych, sycących posiłkach. Jednym z nich z powodzeniem może być pudding chia, który nie tylko na długo zaspokoi uczucie głodu, ale dzięki ciekawym dodatkom – odkryje przed nami nowe kulinarne połączenia.
· 1 łyżka miodu
3. Tarta z boczkiem, pomidorem i serem – sycące danie z twistem

Fot. Mlekpol
Jeśli jednak macie ochotę na większy posiłek, spróbujcie nowej, wytrawnej wersji tarty. Tym razem w towarzystwie aromatycznego boczku, sera i pomidora.
Składniki na ciasto:
Przygotowanie: Nastawiamy piekarnik na 180 stopni. Z podanych składników szybko zagniatamy ciasto, które rozwałkowujemy. Formę do tarty smarujemy odrobiną masła. Następnie wykładamy na nią ciasto i nakłuwamy je widelcem. Formę wstawiamy do pieczenia na 20 minut.