Choć Forastero&Co to miejsce dla poszukiwaczy rozmaitych smaków, w palecie króluje czekolada oraz wiele impresji na jej temat. Nic dziwnego: nazwa marki będącej połączeniem kawiarni z cukierniczymi delikatesami pochodzi od jednego z najpopularniejszych na świecie gatunków kakaowca. W lokalu oferowanych jest aż 50 różnych pralin z belgijskiej czekolady, co czyni ofertę Forastero&Co jedną z najbardziej rozbudowanych w Polsce.
Forastero&Co to nowy koncept, różny od istniejących obecnie na rynku. To miejsce wyjątkowe, będące połączeniem świata belgijskiej czekolady, wyszukanych słodyczy oraz rewelacyjnej kawy. Tworzymy miejsce będące wesołą odskocznią od codzienności, w której można sobie pofolgować i pozwolić na słodką przyjemność. Nasz lokal oferuje specjalne atrakcje nie tylko dla dorosłych, ale i dla najmłodszych klientów – wyjątkowy las z fasolkami Jelly Beans, rewelacyjny tor kulkowy kończący się słodką nagrodą czy baśniowe regały z wyszukanymi słodyczami” – Klaudia Pacesz, menedżer ds. projektów operacyjnych Forastero&Co.
Poszukiwacze smaków, łączcie się!
Oferowane produkty pochodzą od polskich producentów, ale też rodzinnych, kameralnych, europejskich dostawców m. in. z Holandii, Francji, Belgii czy Danii. Aby sprostać oczekiwaniom każdego poszukiwacza smaków, półki wypełniają m. in. żelki, ciastka, lizaki, pianki, gumy do żucia, lody i wypieki tworzone na miejscu oraz pochodzące z lokalnej pracowni cukierniczej. W ofercie znajdują się m. in. słodycze nie zawierające cukru, bezglutenowe, wegańskie oraz produkowane z poszanowaniem środowiska.
Za wyjątkową ofertą produktów dostępnych w pierwszym lokalu Forastero&Co w Polsce stoją równie wyjątkowe historie ich producentów. Przykładem może być True Gum, której założyciele przez wiele lat szukali alternatywy dla dostępnych na rynku gum, w których składzie znajduje się… plastik. W rezultacie powstała oferta roślinnych gum do żucia, znajdująca się w ofercie wśród wielu innych produktów.