W gospodarstwie posiadamy aż 400 krów. Dbamy o nie i ich dobrostan. To one same decydują, kiedy chcą jeść i pić oraz kiedy mają być udojone. Karmimy je wyłącznie tym, co rośnie na naszych polach. Dzięki takiemu traktowaniu krowy oddają więcej mleka, które jest po prostu smaczne – komentuje Paweł Zatylny, kierownik mleczarni Agrocoop.

Nowoczesne gospodarstwo
Dostawcą mleka jest Agrocoop – nowoczesne gospodarstwo, które stawia na robotyzację oraz innowacyjne rozwiązania dotyczące ochrony środowiska, zapewniając przy tym wysokie standardy opieki nad zwierzętami. W Agrocoop na co dzień wykorzystywane są zaawansowane roboty udojowe, więc krowy dojone są podczas zautomatyzowanego procesu. Świeże mleko ze względu na obróbkę termiczną, która odbywa się w niższej temperaturze niż produkcja mleka UHT, zachowuje więcej wartości odżywczych oraz cechuje się lepszymi cechami organoleptycznymi.
Cieszymy się, że dzięki współpracy z Lidl Polska, nasze mleko jest dostępne w całym kraju. Wyróżnia się ono naturalnością – mleko poddawane jest jedynie procesowi pasteryzacji, którego wymagają regulacje prawne. Dostawy do Lidl Polska realizujemy codziennie – rano udojone mleko już wieczorem jest transportowane do magazynów. Ta współpraca daje nam rozwój. Obecnie każdego dnia produkujemy aż 12 tysięcy litrów mleka – pół roku temu zaczynaliśmy od 5 tysięcy litrów tygodniowo – dodaje Paweł Zatylny, kierownik mleczarni Agrocoop.
Link do nagrania:
Zobacz także:
- Kampania reklamowa serków homogenizowanych z Piątnicy – no bo skąd?
- Światowy Dzień Mleka – a jak mleko, to z Piątnicy
- Mleko owsiane – idealna opcja w codziennej diecie dla całej rodziny
- Kawa z idealną mleczną pianką – które roślinne zamienniki mleka warto wybrać?
- Cannelloni z dynią, twarożkiem i szpinakiem
- Powolne wrześniowe poranki – celebrujemy je z Alessi
- 5 pytań o nabiał, które zawsze chciałeś zadać
- Ser żółty bez laktozy – hasło reklamowe czy prawdziwa informacja?
- Naleśniki od serca
- Mleko owsiane – co warto wiedzieć?