Cukier trzcinowy Gold Pack – naturalny dodatek na lato

Letni sezon w pełni. Za oknem słońce oraz wysokie temperatury, a w sklepach i na straganach – mnóstwo soczystych owoców, którymi można delektować się ze smakiem. Obfitość natury sprzyja częstemu przygotowywaniu pysznych wypieków i deserów. Do ich przyrządzania warto wybrać Cukier trzcinowy demerara nierafinowany marki Gold Pack, który podkreśli naturalną słodycz owoców.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Print

Fot. VOG Polska

Trudno sobie wyobrazić lato bez drożdżowego ciasta z rabarbarem, placka z jagodami czy mieszanki owoców pod chrupiącą kruszonką. Miłośnicy zdrowego stylu życia o tej porze roku mają możliwość przygotowywania zróżnicowanych musów, koktajli i domowych lodów, miksując wiśnie, borówki, maliny, jabłka, gruszki czy śliwki. Z pomocą w nawodnieniu organizmu przychodzą natomiast smakowite kompoty i lemoniady. Większość przepisów wymaga użycia cukru, który nie tylko nadaje słodycz, ale też neutralizuje kwaśny smak owoców. W tej roli doskonale sprawdzi się demerara, rodzaj nierafinowanego cukru, pozyskiwanego z trzciny cukrowej. Ze względu na zawartość składników mineralnych, cukier trzcinowy jest uznawany za zdrowszy odpowiednik cukru białego.

Cukier trzcinowy demerara marki Gold Pack jest nieoczyszczony, a dzięki temu – bogatszy w mikroskładniki. Starannie wyselekcjonowane, drobne kryształki, o delikatnym i wyrafinowanym miodowo-karmelowym smaku, powstają w procesie ekstrakcji, zagęszczenia oraz krystalizacji soków z trzciny cukrowej. Cukier trzcinowy z powodzeniem można stosować jako zamiennik białego oraz brązowego cukru, które są pozyskiwane z buraków cukrowych.

Cukier trzcinowy nierafinowany Gold Pack doskonale osłodzi zarówno poranną herbatę, jak i orzeźwiającą lemoniadę. Może być dodawany do surowego ciasta podczas przygotowywania wypieków, jak również do owocowych sałatek, koktajli, czy domowych lodów. Cukier trzcinowy to niezbędny składnik nie tylko w przepisach sezonowych. Jego właściwości i smak cenią sobie wielbiciele kuchni indyjskiej, azjatyckiej i meksykańskiej, przygotowując z jego dodatkiem sycące potrawy mięsne, lekkie dania wegetariańskie oraz aromatyczne sosy.

Cukier trzcinowy demerara nierafinowany Gold Pack dostępny jest w trzech rodzajach wygodnych opakowań: 500 g, 1000 g oraz 4 kg.

cukier trzcinowy 500g

4,99 zł

cukier trzcinowy 1kg 

8,69 zł

cukier trzcinowy  4kg

33,89 zł

VOG Polska
VOG Polska Sp. z o.o. powstała w 1994 roku, początkowo pod nazwą KRESTO- Polska. W 1999 pozyskała nowego właściciela VOG AG-austriackie przedsiębiorstwo z centralno-europejską kompetencją, własnymi spółkami w 7 krajach, doświadczeniem w produkcji win i oleju jadalnego, jak również w imporcie oraz w handlu produktami spożywczymi i przemysłowymi. Przedsiębiorstwo VOG Polska Sp. z o.o. spełnia również wymagania International Food Standard (IFS) na poziomie wyższym. Certyfikowany system zarządzania bezpieczeństwem żywności HACCP gwarantuje bezpieczeństwo oraz wysoką jakość produktów.

Źródło:

VOG Polska