Składniki
200 g serka mascarpone
3 łyżki miodu lub 2 łyżki cukru pudru
100g BIO musu owocowego Pear Pony, Holle
(gruszka- brzoskwinia – malina – orkisz, po 8
mc.)
15 malin
Serek mascarpone, mus i miód mieszamy dokładnie mikserem i wstawiamy do lodówki na 15
minut do schodzenia. W tym czasie do przygotowanych foremek wkładamy maliny.
Delikatnie przelewamy do foremek schłodzona masę. Przygotowane w foremkach lody
wstawiamy do zamrażalnika na ok 5 – 6 godzin.
Porada:
1.Przed podaniem lody można umieścić na chwile w kubku z ciepłą wodą, dzięki temu
łatwiej będzie ściągnąć z nich foremki.
2. Aby uzyskać dwukolorowe lody miksujemy tylko serek z miodem, następnie schłodzony
serek i mus naprzemiennie wlewamy do foremek – raz mus, raz jogurt.
Smacznego!
Więcej o zdrowej diecie maluchów na holle.pl