Wszystkie smaki pizzy – mąka na pizzę z linii „Domowa Piekarnia” od Młyna Jaczkowice

Totalny minimalizm w stylu włoskim? A może placek na totalnym wypasie, czyli po amerykańsku? Sposobów na przygotowanie i podanie pizzy jest tak wiele, jak wielu ma ona smakoszy na całym świecie. Jedno jest pewne – aby pizza była smaczna, musi być wykonana z najlepszej jakości produktów. Mąka na pizzę z Młyna Jaczkowice sprosta wszelkim wymaganiom fanów pizzy na grubym i cienkim cieście.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Print
pizza

Pizza to jedno z tych dań, które smakuje zarówno z minimalną ilością składników, jak i w przypadku całkowitego mixu smakowego. To uniwersalna potrawa, dzięki której każdy smakosz będzie mógł znaleźć coś dla siebie i przygotować ją wedle własnych upodobań. Pizza nie jest także daniem pracochłonnym, a jedyne co musimy zrobić, to pokroić wybrane produkty i zadbać o odpowiednie przygotowanie ciasta. Dobra mąka podczas wypieku wydobędzie najlepsze walory smakowe z naszego placka, czyli chrupiący spód i miękki środek. Linia „Domowa Piekarnia” od Młyna Jaczkowice to rozwiązanie dla wszystkich wielbicieli pizzy, a także miłośników kuchni, którzy zwracają uwagę na jakość produktu oraz cenią sobie głębię smaku.

Włoska czy amerykańska?

Wszystkie smaki pizzy – mąka na pizzę z linii „Domowa Piekarnia” od Młyna Jaczkowice

Fot. Młyn Jaczkowice

Nieważne na się jaką grubość placka się zdecydujemy, odpowiednio dobrana mąka zawsze będzie stanowić podstawę, dzięki której nasz spód zawsze wyjdzie idealny. Zarówno w przypadku cienkiej, włoskiej pizzy, jak i amerykańskiego grubego ciasta, musimy pamiętać o tych samych zasadach przygotowania. Placek powinien się piec od 10 do 15 minut. W tym czasie dobra mąka wydobędzie walory smakowe, jak i idealną chrupkość. Mąka na pizzę od Młyna Jaczkowice charakteryzuje się wysokim stopniem rozdrobnienia, dzięki czemu nasze ciasto będzie lekkie, delikatne i puszyste. Domowa pizza będzie od teraz smakować dokładnie tak, jak ta przygotowana przez doświadczonego pizzermana.

Mąka na pizzę z Młyna Jaczkowice ma biały, jednolity kolor. Charakteryzuje ją wysoki stopień rozdrobnienia, które sprawi, że nasze ciasto zyska na lekkości. Jej zapach przypomina zmielone zboże, nie wyczujemy w niej żadnych innych aromatów. Mąka od Młyna Jaczkowice to produkt, dzięki

Wszystkie smaki pizzy – mąka na pizzę z linii „Domowa Piekarnia” od Młyna Jaczkowice

Mąka na Pizzę z linii „Domowa Piekarnia”
Fot. Młyn Jaczkowice

któremu nasze ciasto wyjdzie za każdym razem. O czym powinniśmy jedynie pamiętać? A o tym, że ciasto powinno zachować optymalny poziom wilgoci w środku – nie może być za suche, ani za mokre, ponieważ bez zachowania tej równowagi, nasza pizza nie urośnie przez nadmiar składników. Pamiętajmy więc, że o sukcesie naszego placka świadczy dobór odpowiedniej mąki, a z mąką na pizzę z linii „Domowa Piekarnia” każda pizza okaże się sukcesem.

Mąka na pizzę od Młyna Jaczkowice to produkt, który stanowi bazę dla wielu potraw. Wykonując ciasto z przepisu, możemy przygotować przeróżne dania kuchni z całego świata. Paszteciki z pieczarkami, grzybami czy mięsem, wytrawne bułeczki z czosnkiem, foccacia z pomidorami czy calzone wypełnione po brzegi naszymi ulubionymi dodatkami? Nie ma problemu! Mąka na pizzę sprawi, że nasze ciasto sprawdzi się w przypadku wielu różnych wypieków.

Mąka na pizzę z Młyna Jaczkowice to niezawodny składnik w kuchni, w której pizza stanowi popisowe danie – zachwyci gości i na długo zapadnie w ich pamięci. Dzięki niej możemy przenieść się do Mediolanu, nie wychodząc kuchni.

 

Wartość odżywcza w 100 g produktu Mąka na pizzę
Wartość energetyczna 1452 kJ / 347 kcal
Tłuszcz 1,3 g
W tym: kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
Węglowodany 71,4 g
W tym: cukry 0,4 g
Błonnik 1,5 g
Białko 12,3 g
Sól 0,005 g

„Domowa Piekarnia” Mąka na Pizzę

MŁYN JACZKOWICE
P.P.U.H. WOSEBA Sp. z o. o.

Dystrybutor: P.P.U.H. WOSEBA Sp. z o. o.
Cena: ok. 4 zł brutto

Przepis na pizzę

Składniki:

  • 500 g Mąki na Pizzę „Domowa Piekarnia”
  • 300 ml chłodnej wody
  • 10 g świeżych drożdży
  • 12 ml oleju (2 łyżki stołowe)
  • 12 g soli (2 łyżeczki)
  • 3 g cukru (1 płaska łyżeczka)

Sposób przygotowania:

1. Mąkę przesiewamy do miski (można odebrać 1 łyżkę na podsypanie) i mieszamy z solą.
2. Dodajemy drożdże i cukier rozpuszczone w chłodnej wodzie oraz olej.
3. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy.
4. Ciasto wyrabiamy kilka minut aż do uzyskania jednolitej i gładkiej konsystencji.
5. Otrzymane ciasto dzielimy na porcje według uznania:

  • 2 pizze na grubszym cieście
  • 3 pizze na cienkim cieście

Z otrzymanych porcji formujemy kulki i wkładamy do pojemników z przykrywką (aby ciasto nie wyschło).

Odstawiamy ciasto:

  • Dla niecierpliwych – w ciepłym miejscu na około 40 min
  • Dla smakoszy – do lodówki na min. 2h, max. 24h

6. Wyrośnięte ciasto wykładamy na blat posypany mąką, starając się zachować kształt ciasta. Nie wyrabiamy i nie wałkujemy!
7. Delikatnie i równomiernie rozciągamy ciasto we wszystkie strony, zachowując grubszy rant. Po uzyskaniu placka o pożądanej wielkości przekładamy go na blachę posypaną mąką.
8. Nakładamy dodatki wg uznania.
9. Nagrzewamy piekarnik do temp. 250˚C. i pieczemy przez ok. 10-15 min aż brzegi i spód ciasta będą delikatnie zarumienione.

P.P.U.H. WOSEBA Sp. z o. o. MŁYN JACZKOWICE
P.P.U.H. WOSEBA Sp. z o. o. MŁYN JACZKOWICE to producent mąki, który stosuje rozbudowany system kontroli jakości obejmujący każdy etap produkcji mąki i otrąb począwszy od dostawy surowca a skończywszy na gotowym produkcie. Młyn Jaczkowice położony jest wśród żyznych pól doliny Odry, które słyną z uprawy znakomitej pszenicy, wykorzystywanej do produkcji najwyższej jakości mąk. Produkty marki są wyróżniane licznymi certyfikatami przyznawanymi przez czołowych ekspertów żywienia.
logo młyn jaczkowice

Źródło:

www.mlynjaczkowice.pl