Święta tuż-tuż! Tych produktów nie może zabraknąć w bożonarodzeniowym koszyku zakupowym

Udane Święta Bożego Narodzenia kojarzą się z czasem spędzonym z bliskimi oraz suto zastawionym stołem, pełnym smakołyków. Chcemy, by było pysznie i wyjątkowo, dlatego przygotowując się do świąt, planujemy bożonarodzeniowe dania i wypieki oraz tworzymy listę zakupów. Nie może na niej zabraknąć najwyższej jakości produktów z Piątnicy, które powstają z najlepszego mleka od lokalnych dostawców, mają prosty skład i doskonały smak. Wyroby z Piątnicy, dzięki tradycyjnym recepturom, cechują się niezawodnością gwarantującą kulinarny sukces.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Print
Piątnica na święta Bożego Narodzenia

Do przygotowania wyśmienitego sernika, znakomitego tiramisu, idealnej sałatki warzywnej oraz wyjątkowych świątecznych zup i sosów polecamy doskonałe produkty z Piątnicy – no bo skąd!

Twarogi i sery z Piątnicy

Świąteczny sernik musi być wspaniały – puszysty i delikatny, dlatego do jego przygotowania warto wybrać najwyższej jakości ser. Twaróg Sernikowy mielony OSM Piątnica to doskonały produkt wytwarzany z najlepszego mleka. Cechuje się odpowiednimi proporcjami serka śmietankowego i twarogu, dzięki czemu do sernika nie trzeba dodawać masła. Twaróg Sernikowy mielony z Piątnicy jest całkowicie naturalny – nie zawiera konserwantów, barwników ani aromatów. Jest dostępny w opakowaniu 1 kg, idealnym do przygotowania rodzinnej porcji ciasta.

Coraz większą popularnością na bożonarodzeniowych stołach cieszą się także ciasta takie jak tiramisu czy beza Pavlova. Niezastąpionym produktem do ich przygotowania jest Ser Mascarpone z Piątnicy, który charakteryzuje się gładką, aksamitną konsystencją oraz śmietankowym smakiem. Stanowi doskonałą bazę do kremów czy mas, ale z powodzeniem można dodać go także do twarogu, by uzyskać wyjątkowo kremowy sernik o delikatnym smaku. Mascarpone z Piątnicy sprawdza się również w daniach wytrawnych, świetnie wzbogacając smak sosów do makaronu, dań mięsnych lub warzywnych.

Piątnickie śmietany

Boże Narodzenie to także okazja do przygotowania sałatek, sosów i potraw wytrawnych. Doskonale sprawdzi się w tym wypadku Śmietana 18% z Piątnicy. To najpopularniejsza śmietana w Polsce, od wielu lat ceniona za wyjątkowe walory smakowe, szerokie możliwości wykorzystania w kuchni oraz niezawodność. Jest ona gęsta, a jednocześnie delikatna – nie warzy się pod wpływem ciepła i doskonale podkreśla smak tradycyjnych polskich zup czy sosów.

Śmietanki 30% i 36% OSM Piątnica są idealne do przygotowywania wypieków oraz deserów. Śmietanka 30% szybko się ubija, tworząc wyjątkowo puszystą i trwałą pianę. Śmietanka 36% jest z kolei doskonałą bazą do kremów czy mas. Można je stosować także do zup lub sosów – śmietanki nie warzą się po dodaniu do gorących dań, a nadają im wyrazistego, kremowego smaku.

Niech to Boże Narodzenie będzie okazją do niezapomnianych spotkań przy wspólnym stole i prawdziwą ucztą doskonałych smaków. Dajmy bliskim to, co najlepsze – z Piątnicy, no bo skąd!

Źródło:

Piątnica