Przyzwyczajeni do pewnych tradycyjnych rozwiązań, niekiedy bardzo powoli przekonujemy się do ich nowoczesnych odsłon. Wolnostojące kuchenki stanowią wręcz kawałek historii polskich domów, towarzysząc Polakom zarówno przy ważnych uroczystościach, jak i codziennym przygotowywaniu posiłków. Stare, gazowe sprzęty – choć zasilane najtańszym paliwem – generują spore koszty, nawet przy codziennym gotowaniu. Narażeni na zwiększone rachunki, szukamy więc tańszych w eksploatacji rozwiązań, które nie obciążą naszego budżetu. Dlatego chcąc uzupełnić kuchnię o niezawodne i energooszczędne urządzenia, powinniśmy postawić na innowacyjne sprzęty gazowe, które łączą nowoczesną technologię z tradycją.
Dobrze jest dodać gazu, ale w nowej technologii
Poszukując sprawdzonego rozwiązania, które spełni nasze oczekiwania zarówno w kwestii finansów, jak i designu powinniśmy postawić na nowoczesne i łatwe w obsłudze urządzenia zasilane gazem, usprawniające codzienne gotowanie.
– Chcąc stworzyć tradycyjną, lecz ekonomiczną kuchnię, zadbajmy o nowoczesne i łatwiejsze w obsłudze rozwiązania, które sprawdzą się zarówno przy codziennym przygotowaniu posiłków, jak i organizowaniu ważnych uroczystości. Trzy generacje płyt gazowych bez płomieni pod szkłem polskiego producenta innowacyjnych sprzętów AGD – firmy SOLGAZ – łączą w sobie nowoczesność z tradycją, stanowiąc tym samym doskonałe uzupełnienie współczesnej, polskiej kuchni. Dzięki technologii pozwalającej nawet na 50% niższe zużycie gazu, codzienne gotowanie staje się nie tylko tańsze, ale i bezpieczniejsze – co niejednokrotnie podkreśla kampania z kultowym, polskim aktorem Zbigniewem Buczkowskim. – mówi Kamila Prałat, Manager ds. marketingu i sprzedaży firmy SOLGAZ.
Zaprojektowane przez polskiego producenta 3 generacje płyt gazowych Innova gaz-pod-szkłem to połączenie oszczędności i tradycji, zamknięte w designerskim, minimalistycznym urządzeniu. Te innowacyjne rozwiązania wyposażone są w szereg funkcji gwarantujących bezpieczeństwo, niwelujących pojawienie się potencjalnie niebezpiecznych sytuacji – na przykład pożarów lub niekontrolowanego ulatniania się gazu. Ukryte pod gładką taflą palniki oraz brak wystających rusztów ułatwiają utrzymanie porządku poprzez brak osadzania się sadzy, dzięki czemu osmolone garnki czy otwarty, niebezpieczny płomień nie będą już stanowiły problemu.
Bezpieczeństwo w każdym domu
Bezpieczeństwo to jeden z kluczowych aspektów, o który powinniśmy zadbać w kuchniach naszych najbliższych – rodziców, dziadków czy wujostwa. A tradycyjne kuchenki gazowe mogą stanowić zagrożenie. Podpalenie leżącej nieopodal palnika ścierki czy tryskającego oleju to jedynie kilka z możliwych scenariuszy kuchennej tragedii. Wychodząc naprzeciw potrzebom klientów oraz eliminując potencjalne zagrożenia związane z gotowaniem na otwartym płomieniu, polski producent sprzętu AGD ma w swojej ofercie już trzy generacje płyt gazowych bez płomieni. Są one nie tylko wyposażone w funkcje zabezpieczające przed nieszczęśliwymi wypadkami, ale także w dodatkowe funkcjonalności, ułatwiające codzienne użytkowanie. W przypadku najnowszej generacji, jest to możliwość chwilowego zatrzymania procesu grzania w nagłej sytuacji – Stop&Go, dzięki której odejdziemy od płyty, bez obawy o przypalenie gotującego obiadu. Wbudowana pamięć po ponownym uruchomieniu urządzenia przywróci wybrane przez nas ustawienia. Co więcej, blokada rodzicielska uniemożliwia przypadkowe uruchomienie płyty, a funkcja BOOSTER pozwala na szybsze gotowanie i sprawdzi się doskonale w momencie, gdy podczas przygotowywania posiłków zależy nam na czasie.
Ważna jest również funkcja płynnej regulacji mocy, zapobiegająca nagłym zmianom temperatur – a co za tym idzie – nadmiernemu spalaniu i tryskaniu tłuszczu z przygotowywanych potraw. Płyty gazowe bez płomieni od SOLGAZ posiadają również Timer, który wyłącza sprzęt po odliczeniu założonego czasu pracy. Dzięki temu użytkownik może być pewny, że sprzęt nie zadziała bez jego wiedzy.
Kuchnie naszych dziadków
Tradycyjne gotowanie na gazie jest zarówno efektywne, jak i ekonomiczne. Jednak wolnostojące kuchenki to nierzadko generatory wyższych rachunków, co spowodowane jest uciekającym ciepłem z palnika, a w efekcie wydłuża proces gotowania i zwiększa zużycie energii. Czym zatem zastąpić tradycyjne, gazowe rozwiązanie, które znamy? Jak podsumowuje Manager ds. marketingu i sprzedaży firmy SOLGAZ:
– Płyty „gaz-pod-szkłem” firmy SOLGAZ stanowią nowoczesne rozwiązanie, które doskonale sprawdzi się w każdym polskim domu. Łącząc w sobie tradycyjne gotowanie na gazie i szereg innowacyjnych funkcji, znacząco usprawnią codzienne przygotowywanie posiłków przez wiele lat. Na dodatek ich minimalistyczny design wpasuje się zarówno we współczesne wnętrza, jak i tradycyjne kuchnie naszych rodziców lub dziadków.
Płyty „gaz pod szkłem” od SOLGAZ stanowią doskonałe uzupełnienie tradycyjnej kuchni – z dbałością o bezpieczeństwo domowników, czystości oraz budżetu domostwa. To energooszczędne rozwiązanie to gwarancja dużych oszczędności przy zachowaniu najwyższej jakości urządzenia, który swą nowoczesnością, estetyką, designem i innowacyjną technologią wspaniale wpasowuje się w polską kuchnię.