Wiele osób nie wyobraża sobie dnia bez herbaty. Ulubiony napar dodaje pozytywnej energii rankiem, w ciągu dnia pozwala oderwać się choćby na chwilę od obowiązków, a wieczorem przyjemnie relaksuje. Miłośnicy herbat bez wątpienia doceniają fakt, że dziś wybierać możemy spośród wielu ich rodzajów. Do klasycznej czarnej dołączyły herbaty białe, zielone czy czerwone. Nie każdy wie, że wszystkie one powstają z tego samego rodzaju herbacianego krzewu, a o ich unikalnych właściwościach decyduje proces produkcji.
A jak powstaje Pu-Erh? Jej nazwa wywodzi się od miasteczka Pu-Erh w chińskiej prowincji Yunnan. Czerwona herbata Big-Active pochodzi z plantacji znajdujących się w wysokich górach Li Xian Tai Qing. Wyjątkowe warunki, jakie tam panują – czyste powietrze oraz unikalny mikroklimat – sprawiają, że jest jedyna w swoim rodzaju. Liście herbaciane, po wstępnej fermentacji, leżakują 3-4 lata w ciemnym, wilgotnym miejscu. Dzięki temu tworzą potem napar o szczególnej głębi i niepowtarzalnym smaku. Te walory znajdują uznanie wśród nawet najbardziej wymagających koneserów, a herbaty Pu-Erh Big-Active to produkty najczęściej kupowane w tej kategorii.
Marka Big-Active słynie z tworzenia oryginalnych kompozycji, w których wysokiej jakości liście herbaty łączy z ciekawymi dodatkami. Teraz w asortymencie herbat czerwonych Big-Active pojawia się nowy, wyjątkowy wariant – Pu-Erh o smaku mandarynki z trawą cytrynową. Charakterystyczne dla tego rodzaju herbaty ziemiste nuty zostały tu doskonale zbalansowane trawą cytrynową i słodką mandarynką.
Nowa herbata dostępna jest w wersji ekspresowej, dzięki czemu szybko i wygodnie można przygotować pyszny, aromatyczny napar.
W linii herbat czerwonych Big-Active dostępne są także: Pu-Erh o smaku cytrynowym (wariant ekspresowy i liściasty) oraz Pu-Erh o smaku grejpfrutowym (wariant ekspresowy).