Nowe przekąski od Sokołowa – pożywne, poręczne i pełne smaku

Kabanosy to jedna z najbardziej lubianych i popularnych przekąsek mięsnych. Konsumenci chętnie sięgają po ich klasyczne wersje, ale są też otwarci na nowe, ciekawe propozycje – zwłaszcza, gdy wyróżnia je pyszny smak. Sokołów, który oferuje szeroki wybór mięsnych przekąsek, wprowadza dwie kolejne ciekawe nowości: Kabanero, czyli kabanosy otoczone z zewnątrz aromatycznymi przyprawami oraz Paluszki drobiowe z cielęciną z linii Sokoliki – o czystym składzie i delikatnym smaku, idealne dla najmłodszych.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Print
Sokoliki paluszki drobiowe z cielęciną-kompozycja

Kabanosy doskonale wpisują się w codzienne potrzeby żywieniowe współczesnych konsumentów. Są wygodne w użyciu, uniwersalne i mają dobre wartości odżywcze. To smakowita przekąska, po którą łatwo można sięgnąć w każdej chwili i przy różnych okazjach – zarówno w domu, jak i w szkole czy pracy.

W asortymencie Sokołowa znaleźć można szeroki wybór kabanosów, produkowanych na bazie różnych rodzajów mięs, odpowiednio doprawionych i dostosowanych do określonych upodobań smakowych, a także do potrzeb dietetycznych. Teraz w ofercie pojawiły się dwie nowe propozycje.

Kabanero-posypane-w przyprawie paprykowej-2
Fot. Sokołów S.A.

Kabanero Sokołów to pierwszy tego typu produkt na polskim rynku. Te wyjątkowe kabanosy powstają z wysokiej jakości mięsa wieprzowego, a z zewnątrz są otulone wyraźnymi w smaku, aromatycznymi przyprawami. Są dostępne w dwóch wariantach: Kabanero w przyprawie pieprzowo-czosnkowej, które przypadną do gustu miłośnikom bardziej pikantnych nut oraz Kabanero w przyprawie paprykowej, które charakteryzują się intensywnym smakiem i aromatem papryki. Kabanero Sokołów to idealna przekąska na każdą okazję. Świetnie sprawdzą się także podczas spotkań towarzyskich.

Paluszki drobiowe z cielęciną Sokoliki to z kolei produkt stworzony z myślą o najmłodszych konsumentach. Podobnie jak pozostałe wyroby z tej linii, także te kabanosy wyróżnia „czysta etykieta”, czyli krótki i dobry skład, bez dodatku konserwantów. Ich atutem jest również wysoka mięsność. Paluszki Sokoliki stanowią dobre źródło pełnowartościowego białka, które jest niezbędnym elementem codziennej diety dzieci. Dzięki wysokiej jakości surowcom, z których powstają, a także odpowiednio dobranym przyprawom mają delikatny smak, który przypadnie do gustu najmłodszym. Doskonałe do spakowania do lunch boxu, a także do spożycia w domu jako przekąska lub element śniadania czy kolacji. Mają certyfikat „Przekreślonego Kłosa”, mogą więc po nie sięgać także osoby eliminujące gluten.

Ceny:

Kabanero Sokołów – 7,99 zł/op.

Paluszki drobiowe z cielęciną Sokoliki – 5,99 zł/op.

Fot. Sokołów S.A.
Fot. Sokołów S.A.
Fot. Sokołów S.A.
Sokołów S.A.
Sokołów S.A.. to jeden z największych producentów mięsa w Centralno-Wschodniej Europie i jeden z liderów branży w Polsce. Od lat wyznacza standardy i jest prekursorem zmian w sektorze mięsnym. Firma zatrudnia niemal 9 500 osób. Główna siedziba spółki mieści się w Sokołowie Podlaskim. W skład spółki wchodzi 8 zakładów produkcyjnych zlokalizowanych w: Sokołowie Podlaskim, Kole, Robakowie, Dębicy, Czyżewie, Jarosławiu, Tarnowie oraz Osiu. Marka SOKOŁÓW to jedna z najcenniejszych polskich marek, doceniana przez konsumentów szczególnie za smak i wysoką jakość, co potwierdzają liczne nagrody i wyróżnienia – Ulubiona Marka Polaków, złote medale MTP Polagra Food oraz prestiżowy tytuł Solidnego Pracodawcy.

Źródło:

Sokołów S.A.