Naturalne produkty, które warto włączyć do diety jesienią

Zacznij budować odporność już dziś. Uniwersalną receptę na zdrowie masz podaną dosłownie na talerzu. Włącz do swojej diety naturalne produkty, dzięki którym wzmocnisz organizm i przygotujesz go do walki z przeziębieniami i infekcjami. Miód, pyłek pszczeli, mleczko pszczele, oxymel, oleje zimnotłoczone i żywe octy to najlepsze składniki tej smacznej kuracji.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Print
Fot. PASIEKI RODZINY SADOWSKICH
Fot. PASIEKI RODZINY SADOWSKICH
Fot. PASIEKI RODZINY SADOWSKICH

Nigdy nie jest za późno, aby zadbać o wzmocnienie organizmu. Aby poprawić odporność, warto sięgnąć po naturalne produkty, które są szczególnie cenione za swoje prozdrowotne właściwości. Należą do nich superfoods prosto z ula czyli m.in. miód, pyłek pszczeli i mleczko pszczele, tradycyjne mikstury: oxymel i żywe octy oraz ręcznie tłoczone oleje. Stanowią one nie tylko uzupełnienie dziennych dawek pokarmowych, ale można je stosować jako dodatek do potraw lub bazę do przygotowania napojów. Tak wzbogacona dieta jest doskonałym przygotowaniem na jesienne chłody i do tego pysznie smakuje.

POTRÓJNA MOC

MIÓD + MLECZKO PSZCZELE + PYŁEK PSZCZELI

KURACJA SUPERFOODS PROSTO Z ULA
Miód wielokwiatowy, wzbogacony mleczkiem pszczelim oraz pyłek pszczeli to niezwykle odżywcze pszczele produkty. Dla poprawy odporności wystarczy zjeść łyżeczkę miodu dziennie. Można też nim podwoić moc kuracji pyłkiem pszczelim. W takim przypadku łyżkę pyłku należy zalać letnią wodą i dodać łyżeczkę Miodu z mleczkiem pszczelim, zamieszać, odstawić na noc i rano wypić. .

Cena dwupaku „Na zdrowie”: 49 zł / 140 g pyłek pszczeli + 240 g miód z mleczkiem pszczelim

PORANNY RYTUAŁ Z OLEJEM Z CZARNUSZKI
Olej z czarnuszki najlepiej smakuje w połączeniu z miodem i kilkoma kroplami soku z cytryny. Najcenniejszy jest niefiltrowany i nierafinowany, wytwarzany ręcznie naturalny olej z czarnuszki. Zachowuje wówczas całą swoją dobroczynną moc. Cechuje go wysoka zawartość witaminy E, beta karotenu, minerałów takich jak cynk i selen. Dodatkowo obecny w nim tymochinon sprawia, że olej z czarnuszki ma właściwości przeciwzapalne i przeciwdrobnoustrojowe (czyli pomaga w zwalczaniu infekcji bakteryjnych, wirusowych, grzybiczych).

Należy jednak pamiętać, że olej z czarnuszki nie jest przeznaczony do smażenia lub innej obróbki termicznej. Idealnie komponuje się z gotowanymi i świeżymi warzywami, jako składnik zimnych sosów, np. domowego pesto lub pasty twarogowej.

Cena: 32 zł / 50 g

NATURALNE PROBIOTYKI PRZED ŚNIADANIEM

Szklanka wody z łyżką żywego octu rano wzmacnia odporność, poprawia trawienie, a także działa antybakteryjnie.

Produkty są dostępne na stronie www.pasiekisadowskich.pl

Fot. PASIEKI RODZINY SADOWSKICH
Fot. PASIEKI RODZINY SADOWSKICH
Fot. PASIEKI RODZINY SADOWSKICH

Źródło:

PASIEKI RODZINY SADOWSKICH