Warzywa i owoce to podstawa zdrowej, urozmaiconej diety pełnej składników odżywczych. Można je spożywać zarówno jako przekąskę, w formie orzeźwiającego koktajlu, jak i wyczarować z nich wspaniałe danie główne pełne smaku i aromatu. Wiosna zachęca do zmiany nawyków żywieniowych. Wraz z jej nadejściem zaczynamy odżywiać się lekko i zdrowo, co pozwala dostarczyć naszemu organizmowi solidną dawkę witamin oraz zregenerować się po mroźnej zimie. Za trendem tym nadąża asortyment Ryneczku Lidla, który zmienia się wraz z porami roku. Dostawy warzyw i owoców są realizowane codziennie, dzięki czemu klienci każdego dnia mają dostęp do ogromnej oferty świeżych artykułów. Obecnie na Ryneczku Lidla królują smaki wiosny, takie jak np. nowalijki.
Warzywa i owoce w niskich, lidlowych cenach
Już od czwartku, 4 maja do soboty 6 maja na klientów sieci Lidl Polska czekają atrakcyjne promocje cenowe, którymi objęte są wybrane produkty z Ryneczku Lidla. Owoce będzie można kupić aż do 70% taniej – np. borówki amerykańskie – doskonałe źródło antyoksydantów – za 11,99 zł/ 400 g/1 opak., a soczyste polskie jabłka czerwone, luzem oferowane będą 42% taniej – 1,99 zł/1 kg (zamiast 3,49 zł). Użytkownicy aplikacji Lidl Plus będą mogli skorzystać również z promocji na awokado hass, dojrzałe – za drugie opakowanie zapłacimy 4 zł/2 szt./1 opak. (zamiast 13,99 zł), czyli aż 70% taniej! Awokado to doskonałe źródło zdrowych kwasów tłuszczowych. W niższych cenach, aż do 44% taniej, dostępne będą też warzywa i zioła – polskie ogórki gruntowe, luzem 9,99 zł/1 kg (zamiast 17,99 zł – 44% taniej), idealne do przygotowania lekkiego, wiosennego dania: polski rabarbar 8,99 zł/1 kg/1 opak. (zamiast 11,99 zł – 25% taniej), polska kolendra w doniczce 4,99 zł/1 szt. (zamiast 7,99 zł – 37% taniej), młoda kapusta pekińska, luzem 5,99 zł/1 kg (zamiast 7,99 zł – 25% taniej), polska botwina 3,99 zł/1 pęczek (zamiast 4,99 zł – 20% taniej) oraz polskie boczniaki 4,49 zł/250 g/1 opak. (zamiast 6,49 zł – 30% taniej). Na Ryneczku Lidla znajdziesz prawdziwe smaki i aromaty polskiej wiosny!
Dlaczego warto jeść sezonowo?
Trend sezonowości zauważalny jest na rynku zwłaszcza latem i wiosną, kiedy konsumenci chętniej sięgają po produkty, które w tym czasie można spotkać w sadach czy ogrodach. Jedzenie sezonowych warzyw i owoców to doskonały wybór dla tych, którzy chcą jeść zdrowo, smacznie i w korzystnych cenach. Zaletą sezonowości są przede wszystkim walory smakowe owoców oraz warzyw. Dodatkowo kiedy produkt jest uprawiany we właściwej dla siebie porze roku, zachowuje świeżość, a także pełnie wartości odżywczych. Inną korzyścią kupowania „sezonowo” jest także niska cena produktów. Dlatego w ramach Ryneczku Lidla, oprócz całorocznych warzyw i owoców, można spotkać te charakterystyczne dla danej pory roku.