Kuchenne rozwiązanie niosące oszczędności

Inflacja i wzrosty cen sprawiają, że wszędzie szukamy oszczędności. Ważnym elementem w domowych budżetach są koszty związane z energią elektryczną, gazem, czy paliwem. Kluczowe wydają się zatem odpowiednie rozwiązania, które dzięki nowoczesnym technologiom zadbają o nasze oszczędności, a także decyzja o wykorzystaniu gazu zamiast prądu, np. podczas gotowania.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Print

Ostatnie lata pokazują, że konsumenci przy wyborze sprzętu AGD – w szczególności płyt grzewczych – biorą pod uwagę nie tylko samą ergonomię urządzeń, ale i ekonomię konkretnych rozwiązań. Szukają zatem urządzeń, które łączą w sobie odpowiednią estetykę, design oraz technologię i funkcjonalności, pomagające w odpowiednim gospodarowaniu domowymi zasobami.

Oszczędne gotowanie – co jest ważne?
Przy wyborze sprzętu do gotowania, kluczową kwestią jest wybór sposobu zasilania. Jak się okazuje, gaz jest tutaj faworytem. Wyliczenia wskazują, że jest to najbardziej ekonomiczne źródło i jednocześnie doskonała alternatywa dla drogich w eksploatacji sprzętów na prąd.

Przykładem są gazowe płyty ceramiczne – takich jak DYNACOOK. Jest to bowiem rozwiązanie, które ogranicza nadmierne zużycie gazu i prądu podczas gotowania. Bazuje ono na umieszczeniu palników gazowych pod gładką, ceramiczną płytą, co daje użytkownikom bezpieczeństwo korzystania z gazu oraz jego ekonomiczne spalanie. Technologia ta umożliwia spalanie gazu w sposób bezpieczny i kontrolowany. Ciepło nie rozchodzi się na boki – inaczej, niż w klasycznych kuchenkach płomienicowych – i nakierowane jest bezpośrednio na płytę, na której znajdują się garnki. Dzięki temu spalany gaz zużywany jest bardziej wydajnie. Co więcej, mikroprocesorowe systemy dbają o bezpieczeństwo wskazując ewentualny brak dopływu gazu lub nieprawidłowości jego przesyłu – wyjaśnia Stanisław Szyling, ekspert marki DYNACOOK.

Design a oszczędzanie
Design ceramicznych płyt gazowych również odgrywa wielką rolę w gotowaniu. I nie mowa tu tylko o kwestiach estetycznych, ale także o specjalnie rozplanowanym ułożeniu pól grzewczych. Dzięki odpowiedniemu rozmieszczeniu, użytkownicy mają możliwość korzystania z darmowych pól grzejnych, w których wykorzystywane jest ciepło tworzone przez inne palniki. Tym sposobem można użytkować spalany gaz jeszcze wydajniej.

Gazowe płyty ceramiczne DYNACOOK posiadają jeszcze jeden aspekt, który sprzyja oszczędnościom: wymiana płyty na „gaz pod szkłem” nie generuje dodatkowego kosztu w postaci dodatkowego zakupu nowych garnków i naczyń. Na płycie gotować możemy za pomocą tego, co już mamy i lubimy, bez konieczności nabywania specjalnych naczyń jak w przypadku płyt indukcyjnych – dodaje ekspert marki DYNACOOK.

Płyty DYNACOOK dbają o nasze domowe budżety na wielu płaszczyznach. Z tym polskim sprzętem AGD nie pozostaje nam zatem nic innego, jak tylko skupić się na przyjemności płynącej z gotowania!

Fot. Dynaxo
Dynaxo
Dynaxo to polska firma rodzinna, która w produkcji płyt DYNACOOK stawia na innowacyjne rozwiązania i komponenty najwyżej jakości, które przekładają się na bezawaryjność płyt. Technologia „gaz pod szkłem” służy komfortowemu i łatwemu gotowaniu, dzięki czemu możemy skupić się na tym, co kochamy najbardziej.

Źródło:

Dynaxo