Kiszonkowa rewolucja z Zakwasowni Rodziny Sadowskich ma niezwykłe kolory warzyw i owoców, które poddane procesowi fermentacji, w naturalny sposób stają się wytrawnym sposobem na odporność. Zawarty w nich kwas mlekowy, witamina C i prebiotyki pomagają zadbać o mikroflorę jelitową i jeszcze skuteczniej rozprawić się z bakteriami i wirusami.
W Zakwasowni Rodziny Sadowskich kisi się buraki, kapustę oraz herbatę. W ten sposób powstają zakwasy, kimchi oraz kombucha w niespotykanych do tej pory kompozycjach smakowych. Słodyczy dodaje im miód i naturalne soki owocowe, a wyrazistość zapewniają takie przyprawy jak: imbir, mięta, chili i chrzan. Etykiety produktów mają dobrze już znany estetyczny sznyt z „pasiekowym twistem”, dzięki czemu cieszą oko i doskonale prezentują się na stole.
„ Z Zakwasownią Magdy i Mikołaja Batorów połączyła nas pasja do zdrowego stylu życia i żywienia oraz miłość do natury. Zaczęło się od wspólnie stworzonych zakwasów, które bardzo szybko zyskały grono smakoszy. Postanowiliśmy więc stworzyć następne pyszne, naturalne kiszonki, a do tego wykorzystać nasze „pasiekowe” doświadczenia dbałości o każdy szczegół produkcji, a także najlepsze praktyki obsługi klienta, które gwarantują bezpieczeństwo, szybkość i niezawodność dostawy produktów” – wyjaśnia Arek Sadowski, założyciel Pasiek Rodziny Sadowskich oraz Zakwasowni Rodziny Sadowskich, i dodaje: Na początek w naszym sklepie internetowym oferujemy cztery rodzaje zakwasów, w tym np. zakwas z buraka złotego z kurkuma, imbirem i cytryną, a także kimchi w trzech stopniach ostrości. Hitem będą także kombuche, które przygotowaliśmy aż w 7 wersjach smakowych, w tym m.in. z truskawką , z różą i miodem oraz z hibiscusem. Są orzeźwiające, lekko musujące i z powodzeniem zastąpią napoje alkoholowe podczas letnich przyjęć.