„Gotuj i piecz z Piątnicą – przepisy na dania ciepłe i zimne” to druga już edycja publikacji, w której znajduje się 20 przepisów na pyszne ciasta, desery, przekąski oraz dania obiadowe.
Zaczynamy więc wielkanocnymi propozycjami na czekoladowy mazurek z masą z mascarpone, kolorową sałatkę wielkanocną z Serkiem Wiejskim z Piątnicy oraz znakomity sernik „od serca” na bazie twarogu mielonego z bakaliowo-karmelową polewą.
Kolejne pomysły to słodkie dania dla dzieci: doskonałe lody czy gofry z bitą śmietaną i owocami, które wspaniale sprawdzą się nie tylko z okazji Dnia Dziecka. Przepisy na wakacje bazują na połączeniu znakomitych produktów z Piątnicy ze świeżymi, sezonowymi owocami i warzywami. Jesień natomiast przynosi aromatyczne inspiracje oparte na dyniach, śliwkach, figach oraz orzechach.
Wszystkie receptury zostały przygotowane i przetestowane przez członków społeczności OSM Piątnica zgromadzonej na Facebooku. To pomysły od fanów Piątnicy – dla fanów Piątnicy. A więc kreatywne, smaczne, wykorzystujące najwyższej jakości produkty z Piątnicy. To przepisy najlepsze z najlepszych!
Najnowszy e-book można bezpłatnie pobrać ze strony www.piatnica.com.pl
Gorąco zachęcamy do wspólnego gotowania z użyciem produktów z Piątnicy – no bo skąd!