Puszyste serki twarogowe Almette powstają w nowoczesnym zakładzie w Węgrowie, na granicy Mazowsza i Podlasia, w otulinie rzeki Liwiec. To wyjątkowe miejsce na mapie Polski, obszar o nieskażonej przyrodzie, który oferuje idealne warunki do produkcji zdrowej żywności. Tajemnica serków Almette tkwi w ich naturalnym składzie i trosce o zawsze wysoką jakość składników. Wyjątkowa, sprawdzona receptura i różnorodność smaków sprawiają, że goszczą na milionach polskich stołów, przepysznie smakując na kanapce i jako dodatek do różnych dań, a lekka i puszysta konsystencja gwarantuje 100% przyjemności.
Wśród 14 dostępnych na rynku wariantów warto zwrócić uwagę na Almette z czosnkiem niedźwiedzim, który zwyciężył w kategorii „Serek Kanapkowy” w plebiscycie „Czytamy Etykiety”. W jego składzie znajdziemy same naturalne składniki: przede wszystkim wysokiej jakości polskie mleko oraz starannie dobrane dodatki: zioła, czosnek i cebula. Smak i aromat prawdziwego dziko rosnącego czosnku niedźwiedziego sprawi, że każda potrwa, do której go dodamy, nabierze nowego wymiaru. Dlatego warto wypróbować Almette z czosnkiem niedźwiedzim nie tylko w klasycznym wydaniu, czyli na kanapkę. Francuski omlet czy wytrawne naleśniki z czosnkowym Almette to idealna propozycja na śniadanie, na obiad ten puszysty serek dodać można do warzywnych placków czy pęczotto, a mini quesadilla doskonale sprawdzi się na kolację. Mnóstwo ciekawych przepisów na dania z dodatkiem puszystych serków twarogowych Almette można znaleźć na Przepisy Almette.