Omlet białkowy

Sycące śniadanie lub szybki obiad – omlet białkowy z MIXEM BAKALII KRESTO sprawdzi się w każdej roli. Harmonijne połączenie puszystego omletu i chrupkich orzechów to doskonałe źródło energii na dzień pełen wyzwań oraz idealne danie, aby zabrać je w pudełku na wynos – ciesz się smakiem na ciepło lub na zimno. Tak jak lubisz!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Print

Składniki:

• 3 białka lub 90 g płynnego białka
• 1 łyżka mąki (pszenna lub kukurydziana)
• 35 g MIX BAKALII KRESTO z nerkowcem (małe opakowanie)
• łyżka oleju kokosowego
• szczypta soli

Sposób przygotowania:

1. Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Dodaj mąkę i dobrze wymieszaj. Dodaj bakalie i delikatnie połącz szpatułką.
2. Na małej patelni rozgrzej olej kokosowy i przełóż masę białkową z bakaliami.
3. Smaż na średnim ogniu, pod przykryciem, około 5 minut (do zrumienienia). Następnie wprawnym ruchem przełóż na drugą stronę i smaż kolejne 5 minut.
4. Podawaj z musem figowym, mini kiwi, ulubionymi owocami oraz bakaliami MIX BAKALII KRESTO.

VOG Polska
VOG Polska Sp. z o.o. powstała w 1994 roku, początkowo pod nazwą KRESTO- Polska. W 1999 pozyskała nowego właściciela VOG AG-austriackie przedsiębiorstwo z centralno-europejską kompetencją, własnymi spółkami w 7 krajach, doświadczeniem w produkcji win i oleju jadalnego, jak również w imporcie oraz w handlu produktami spożywczymi i przemysłowymi. Przedsiębiorstwo VOG Polska Sp. z o.o. spełnia również wymagania International Food Standard (IFS) na poziomie wyższym. Certyfikowany system zarządzania bezpieczeństwem żywności HACCP gwarantuje bezpieczeństwo oraz wysoką jakość produktów.

Źródło:

VOG Polska