Krem z nerkowców, orzechów macadamia i papryki z anchois

Chrupiące pieczywo z dodatkiem pożywnej pasty orzechowo-warzywnej to doskonały sposób na zdrowe śniadanie.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Print

Orzechy stanowiące cenne źródło kwasów NNKT oraz witamin i minerałów, wzbogacone smakiem papryki i anchois, dodadzą smakowitą dawkę energii na resztę dnia.

Składniki:

· 1/2 kg czerwonej papryki

· 100 g orzechów macadamia Kresto

· 100 g orzechów nerkowca Kresto

· 1 słoiczek anchois Mayflower

· 1 średnia cebula

· 2 ząbki czosnku

· 7 łyżek oleju Rapso

· sól

· pieprz

Wykonanie:

1. Paprykę oczyścić, pokroić w średniej wielkości kostkę i podsmażyć na rozgrzanym oleju – ok. 5 minut.

2. Po tym czasie dodać orzechy i smażyć całość do lekkiego zarumienienia, pamiętając przy tym o częstym mieszaniu.

3. Dodać na patelnię pokrojoną w kostkę cebulę oraz ćwiartki czosnku i podsmażać aż do momentu zeszklenia.

4. Zawartość patelni przesypać do miski i dokładnie zblendować. Pastę przechowywać można w zamkniętym opakowaniu w lodówce ok. 1 tygodnia.

5. Pastę można podawać z pieczywem i anchois.

VOG Polska
VOG Polska Sp. z o.o. powstała w 1994 roku, początkowo pod nazwą KRESTO- Polska. W 1999 pozyskała nowego właściciela VOG AG-austriackie przedsiębiorstwo z centralno-europejską kompetencją, własnymi spółkami w 7 krajach, doświadczeniem w produkcji win i oleju jadalnego, jak również w imporcie oraz w handlu produktami spożywczymi i przemysłowymi. Przedsiębiorstwo VOG Polska Sp. z o.o. spełnia również wymagania International Food Standard (IFS) na poziomie wyższym. Certyfikowany system zarządzania bezpieczeństwem żywności HACCP gwarantuje bezpieczeństwo oraz wysoką jakość produktów.

Źródło:

VOG Polska