Japońska sałatka z grzybami fungus

Poniżej znajdziecie przepis na danie inspirowane kuchnią japońską, które warto dodać do swojego menu!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Email
Print

Składniki:

100 g Grzybów fungus House of Asia blanszowanych

200 g ogórka zielonego pokrojonego na cienkie półplasterki

50 g białej cebuli pokrojonej w cienkie półplastry

Sos:

3 łyżki Pulpy mango Alphonso bez dodatku cukru Quality Food

2 łyżki Soku z limonki House of Asia

2 łyżki majonezu

Szczypta soli

Szczypta pieprzu

Sposób przygotowania:

1. Zalej grzyby fungus wrzątkiem. Odstaw na 5 minut.

1. Ogórka przetnij wzdłuż na pół, wydrąż gniazda nasienne i pokrój. Cebule obierz i pokrój.

2. Przygotuj sos mieszając ze sobą wszystkie składniki.

3. Do miski przełóż grzyby, ogórka, cebulę i całość dokładnie wymieszaj z sosem mango.

Źródło:

De Care